Vallkurs 1:a Advent

I går var vi hos Ewa på vallkurs. Jag brukar alltid gå i kyrkan 1:a Advent, det är så vackert i kyrkan med alla ljus och alla vackra psalmer. Här i Ramsberg har man också en tradition, kyrkvandring, man åker buss någon mil bort och går tillsammans till kyrkan. Man stannar efter vägen och fikar och pratar. Nåja, det var trevligt på kursen, kyrkan står kvar hoppas jag, den är rätt stabil.


100071-20

Det är långt till Ewa men jag tycker det är värdefullt att få hjälp med vallningen, att träna på flera ställen och med andra får. Mina får och Tassa och jag känner varandra så väl nu så vi vet nästan i förväg hur de övriga kommer att bete sig. Ewas får var nyklippta och VÄLDIGT snabba och springiga. Det är också nyttigt för Tassa. Hon behöver träna mycket på att gå sakta och lugnt och på långt avstånd från fåren. För att inte tala om hur väl jag behöver träna på det. Jag är inte tillräckligt snabb att agera (åldern!?). Det leder ibland till att jag försöker ge kommandon i förtid och det är ju inte heller bra. De skall ges i exakt rätt ögonblick. Det har jag fått i hemläxa nu, att jag skall bestämma mig ordentligt vad varje kommando betyder och inte ge dem "i onödan". Även att se till att de verkligen åtlyds. Om jag förstått det rätt är det OK att hon stannar utan att lägga sig ner när jag säger "ligg" bara hon verkligen stannar och inte bara saktar in. Jag brukar nämligen acceptera att hon bara saktar in och det blir ju fel, inte medvetet utan för att jag tycker att jag inte hinner med.

Jag tyckte ändå att det gick ganska bra till sist så jag är nöjd med träningen. Om jag verkligen skärper mig så går det rätt bra. Även denna gång var vi leriga från topp till tå. Jag var tvungen att ta av mig jackan när jag gick in och handlade på hemvägen för den var alldeles lerig I morgon skall jag till Gail, hon har också snabba får. Jag är ju tacksam så länge det är bart så jag kan fortsätta träna vallning även om jag blir trött på regn och lera. Det är också skönt för Tassa att få jobba lite i vallningen, hon äter inte upp mina mattor då.

Idag har jag ringt distriktsveterinärstationen (långt ord) i Lindesberg och frågat om priset på kastrering av katten. Det var inte så fruktansvärt dyrt. Tillsammans med vaccinering ca 650:-. Det är knappast värt att åka längre för att få det billigare. Då kan jag passa på och vaccinera hundarna samtidigt. Trist för Nemo som blir av med "kulorna".

Kommentarer
Postat av: Ewa

Du skrev: "Om jag förstått det rätt är det OK att hon stannar utan att lägga sig ner när jag säger "ligg" bara hon verkligen stannar och inte bara saktar in"
Kommentar från en av dina instruktörer: Helt rätt uppfattat OM du och Tassa VET att det alltid betyder stanna och inte ibland sakta och ibland ligg ner. Vilket ord du använder (Stanna eller Ligg) är helt ointressant, i alla fall för din hund (publiken kanske är av en annan åsikt men strunta i dem!)

Postat av: Ewa

Nu blev länken rätt också ;-)

2006-12-04 @ 13:56:51
URL: http://www.samewa.sidan.nu
Postat av: Heléne med Tyra och Lexa

Hej!
Du är inte ensam om att behöva träna sakta och att hålla avstånd. Det kämpar vi också med. Jag är inte heller tillräckligt snabb och då är jag "bara" 30+ (än så länge hi,hi).
Ha det gott / Heléne

2006-12-05 @ 08:44:28
URL: http://elgemyr.se
Postat av: Mona

Tack, skönt att höra.

2006-12-05 @ 09:04:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback