Mörker

Jag var hos Gail och tränade igår. Det kändes jättebra. Tassa börjar fatta det där med att hämta får. Hon gör väldigt fina saker emellanåt, hon gjorde ett par jättefina hämt även om hon sedan gjorde en del fel också. Vi gjorde ett försök med delning men Tassa förstår inte att hon plötsligt får lov att komma in bland fåren så det blir att börja träna inkallning igen. Tänkte jag skulle försöka träna så mycket som möjligt innan snön kommer, sedan blir det inte så mycket. Nu har visserligen snön kommit men jag utgår från att den inte ligger kvar nu, eller jag hoppas åtminstone det om jag skall kunna träna lite till.

Det har blivit trist här i Ramsberg, så fort det blåser lite eller snöar, så blir vi utan ström. Jag vaknade i morse och trodde jag blivit blind, kunde inte se klockan. Sedan förstod jag att strömmen gått igen, det är tredje gången på kort tid. Det är lite orättvist för halva byn får el någonannanstans ifrån och de har inte haft något avbrott. Jag bor precis vid gränsen och ser hur det lyser hos grannen norrut, åt andra hållet är det kolsvart. Jag har bestämt mig för att köpa ett spritkök eller liknande, så jag åtminstone kan värma vatten när det är strömlöst.

Jag läste på Gails blogg, hon är verkligen optimist, hon går omkring och gläder sig åt att det snart börjar ljusna när vi andra tänker på att det fortfarande är två månader kvar som det blir allt kortare dagar och mörkare. Men egentligen tycker jag om den här tiden, det är mörkt och dystert men jag vet att snart kommer Advent och då blir det så vackert i alla fönster och även utanför med ljusstakar, stjärnor och ljusslingor. Då tänker man inte längre på att det är mörkt. Snön lyser också upp mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback