Pannan

Jag trodde min panna skulle fungera sedan jag slagit till den men det höll bara halva dagen sedan stannade den igen. Sedan har jag fortsatt under helgen och försökt få igång den igen, det verkade flera gånger som om det skulle lyckas men den lade av igen. I går morse var det 15 grader men i morse var det bara 13 inne. Nu har jag plockat fram elektriska värmeelement, som tur är har jag ju hyrt fritidsbostad i (hm) gammal stil så jag har värmeelement. Detta är ju i alla fall bättre än strömavbrott har jag tänkt flera gånger, jag kan ju både få mat och värme. Och tur att det inte är så kallt ute. Lite otur var det ändå, jag fick slut på veden precis lagom men det är ju ett mindre problem här i Skogsrike. Jag ringde min "hovleverantör" i går kväll och han kom redan i morse med ved så jag kan elda i kaminen. Värre är det med "pelletsvärmefirman". Jag ringde direkt i morse och fick naturligtvis inte tala med någon som kunde ge mig några råd utan servicekillen skulle ringa mig under dagen. Nu är klockan över 16.00 och än har han inte ringt. Sedan har han förstås lång kö så det visar sig när jag kan få hjälp. Det värsta är att det är besvärligt att tvätta sig när det bara finns kallt vatten. Tänk, jag som har växt upp med att bära ved, vatten och slask, bada i en balja i köket (det var nog inte bad så ofta när man först skulle bära in vattnet, värma det, bada och sedan bära ut det igen, jag kommer inte ihåg). Jag minns att när det var som kallast var det is på vattnet i hinken på morgonen, idag skulle jag frysa hemskt om jag skulle ha det så.

När jag hämtat posten såg jag en tidning som hette PostkodNyheterna. Jag skulle till att slänga den när jag råkade läsa på den "hur mycket får du Mona Vesterlund. Mina ögon blev nog stora och runda, det kändes så i alla fall. Först i den meningen stod det: "Om ditt postnummer 711 98 vinner 40 miljoner" med riktigt tjock svart stil. Jag har beslutat att inte ha med spel och dobbel att göra, har sett för mycket av vad spelberoende kan ställa till med, men detta kunde jag inte låta bli att läsa om. Det stod också om en liten by där 60 personer fått dela på 5 miljoner. Osökt kommer tanken: "Tänk om vinsten går till Ramsberg och jag inte är med", Usch, vilka fula tricks de kör med. För att ha chansen skall man prenumereraminst 1 lott i månaden för 150:- st. Tänk om vinsten INTE går till Ramsberg, vad mycket pengar jag vinner då om jag inte köper någon lott. Svårt att välja.

postkodlott
En sådan här lott fanns också på första sidan i tidningen, med mitt namn, gatuadress och ort. Den där skall skickas in tillsammans med en anmälan. Det är ju inte lätt att stå emot, de vet precis hur de skall göra för att få människor intresserade. Det är ett strå vassare än Reader Digests brev med "Bästa Mona Westerlund" och liknande. Eller de som ringer och vill att man skall byta telebolag och den som ringer säger ens förnamn tre gånger i varje mening.

Kommentarer
Postat av: gail

vi hade också plåtbadkar i köket på söndag kvällar när vi var små. det fanns bara kallt vatten inne, och utedass hade alla. min stackars lillebror fick alltid bada sist av 7 personer. han var säkert smutsigare när han klev ut än när han klev in :0)

2007-02-27 @ 09:37:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback