Lisselqvars Elvis

I dag har jag varit ute och åkt med en riktig kille, Lisselqvars Elvis, bagge av Åsenfår. Jag hämtade honom hos Ewa och körde honom i en låda, som Britts pappa tillverkat på den tiden han och Britts mamma hade får. Den var tillverkad just för att transportera en bagge i. Men Britts föräldrar hade Finull- och Gotlandsfår och de baggarna är av en annan dimension än Åsenbaggar. Lille Elvis kunde haft tre av sina bröder med sig utan att de hade stått trångt, nej jag överdriver men han är inte så stor. Han är ju också född i våras så han är faktiskt lamm fortfarande.

Vi fick i alla fall binda Elvis för att han inte skulle fara omkring i lådan och göra sig illa. Jag tittade till honom ett par gånger efter vägen och konstaterade att han stod upp, då tyckte jag att jag kunde känna mig lugn. När jag kom fram och öppnade hade han lagt sig. Han låg i en hög med huvudet någonstans under sig och rörde sig inte. Jag blev säker på att han var död. Jag ropade och klappade hoinom men han rörde sig inte. Inte förrän jag kröp in i lådan och började försöka flytta på honom, då började han sprattla vilt. Jag funderade om jag verkligen skulle ta honom till tackorna, jag tänkte han orkar nog inte. Men jag beslöt att se om han orkade gå och det orkade han. När han fick syn på tackorna ökade han farten, sedan var det rakt på. Ingen tacka var väl brunstig för de sprang undan från honom och han jagade dem runt hagen så länge jag var kvar.

Jag åkte dit i kväll och jag är nog onödigt hjärtnupen. De stod vid dörren och väntade på att få gå in. Jag hade ju tänkt att de skulle vara ute, de har ju bra skydd där de har hö, vatten och halm att ligga i men när de stod och väntade så tog jag in dem i lagården. Väl där blev det fart på Elvis igen, han började jaga dem så de höll på och bröt benen av sig för att komma undan. Elvis fick gå in i baggboxen och stanna där. Han bräkte, sårad och kränkt men det hjälpte inte. Hoppas att han inte ställer till med något, försöker hoppa över eller något. Det visar sig i morgon hur han skött sig. Förhoppningsvis vänjer tackorna sig och blir glada när han uppvaktar dem.

Så här såg det ut i hagen. Den, som är oklippt är Elvis.

100071-96100071-98

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback