Tassa tror att hon ska få valpar

Jag har varit på ett möte i Skinnskatteberg i kväll, pratat förstås och druckit kaffe. Det sistnämnda brukar jag försöka undvika på kvällstid för jag får så svårt att somna sedan. Klockan är nu över 23.00 och jag känner att det finns inte en chans att jag kan somna nu om jag går och lägger mig. Lika bra att skriva lite.

Vi har varit hos Peter och tränat i dag och Tassa fick göra många svåra saker, som hon klarade med glans. Hon gjorde hämt på 200 meter minst, inte alla helt perfekta. Hon hade stora fårflocken och det hände flera gånger att det blev några får kvar men dem fick hon gå tillbaka och hämta. Hon fick mycket beröm och såg faktiskt väldigt stolt ut. En gång upptäckte hon själv att inte alla får var med och vände om och tog med allesammans. Hon fick också fösa en del och klarade det också snyggt.

För övrigt är Tassa nog skendräktig just nu. Hon går upp i sovrummet tidigt på kvällarna och bäddar och bäddar. Egendomligt nog äter hon också dåligt, det har hon alltid gjort ungefär så här långt efter löpet. Man tycker att hon skulle äta mera istället om hon tror att hon ska få valpar. Men hon kanske inte har någon plats kvar i magen? Jag har ju planerat att kastrera henne så fort skendräktigheten är över men jag har nog inte råd just nu. Måste ta reda på vad det kostar att kastrera en tik, det är ju betydligt dyrare än en hane.

Nu har jag gjort klart i lagården så fåren kan flytta in. Hustomten ska komma dit nästa vecka och göra ett slags staket så fåren kan gå ut och in själva sedan men det är inget som de är beroende av ännu. Det ska bli skönt att få "hem" fåren. En tacka har varit halt några dagar men jag tyckte hon verkade bättre idag. Är de vid lagården så kan hon lättare få komma in och få det lite varmare. De har dåligt med bete i hagen nu men skogsfåren är duktiga att klara sig. De är också ganska tjocka och feta nu.

Kommentarer
Postat av: Heléne

Kul att det går så bra.
Du ska se att VP´t går som en dans.
Kastraktion är dyrt, jag betalade lite dryg
5000 kr för Tyras, och då var det inte länets dyraste. För hennes del var det värt det
då hon hade bekymmer i leder och rygg av alla hormoner som dansade rumba i kroppen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback