Facebook

Jag hade just skrivit ett inlägg om hur hopplöst gammalmodig jag är. Jag hade skrivit tidigare och när jag kom tillbaka avslutade jag och klickade på "spara och publicera". Eftersom jag hade loggats ut under tiden så försvann mitt inlägg bara. Om jag var lite mera "med min tid" hade inte det behövt hända.

Jag har ju trott att jag "hängde med" ganska bra, jag har mobiltelefon, dator, bredband, digital-TV, digitalkamera m m, men sist jag jobbade så förstod jag att jag inte alls hänger med. En av tjejerna har en pojkvän, som är dövstum. Hon har fått tillstånd att sms:a två gånger i veckan med honom och tyckte att hon var diskriminerad (vilket jag också tyckte men fick veta att man diskuterat det mycket, tydligen något problem som jag inte kände till med sms:andet). De andra patienterna kan ringa och prata med sina respektive varje kväll i veckan. Jag frågade lite försynt: "varför har han inte texttelefon?" varvid hon tittade på mig som om jag kom från en annan planet och svarade: "Men Mona, vi lever på 2000-talet. Ingen har texttelefon längre". "Vad har man nu då?" "Nu har man sms, mail, videosamtal m m". Jag frågade inte hur videosamtal går till.

Förra gången jag jobbade var det en annan ung tjej, som tittade på min nyinköpta mobiltelefon och till min stora glädje konstaterade att det är "bästa mobilen". Jag berättade att jag knappast förstod mig på den ännu och hon visade mig genast hur jag skulle göra. Tyvärr gick det så fort så jag fattade inte alls vad hon gjorde. Dessutom installerade hon en massa genvägar som jag heller inte kunde klara. Telefonen frågade om jag ville använda genvägen men sedan visste jag inte hur jag skulle fortsätta. Jag förstod mig inte alls på genvägarna och fick hålla på länge innan jag kunde ta bort dem. Jag tror att någon finns kvar ännu.

I dag läste jag lite om Facebook (tror jag det heter). Det hade jag ingen aning om att det fanns, mycket mindre hur man använder det. Nu har jag förstått att jag är hopplöst gammalmodig. Så är det med det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback