Första IK-1

I dag har vi vallat lite, Tassa och jag. Det är ganska isigt i hagen men det går skapligt att ta sig fram där. Det började med att min hyresvärd för lagården hade kört hem ett stort lass tallris och slanor till fåren. Jag var ute i hagen och drog omkring detta och fåren var med och smakade på alla förstås. De var dock lite ofokuserade eftersom de två "nya" tackorna distraherade de "gamla". Jag gick en tur med hundarna och när jag kom tillbaka sprang fåren omkring i hagen, de två tackorna först därefter Elvis och sedan alla de andra tackorna. Jag tog Tassa med mig och gick in och började valla. Stundtals glömde de bort jakten men så fort vi började fösa så var det färdigt, de två tackorna först och de andra efter. Det spöregnade men var ändå skönt att få valla lite.

Få se om fåren lugnat ner sig tills i morgon så kanske vi kan valla lite mer organiserat, i dag blev det en aning ostrukturerat. Det är ganska trist med det här gråvädret. Ibland känner jag att jag är på väg att deppa ner mig. Hade jag inte ett så spännande och händelserikt liv så skulle jag nog bli nedstämd men nu går det ju att ändå se positivt på det hela.

Jag tittade på kalendern på Vallreg och såg att det fanns en IK-1 tävling i Bråfors i vår och tänkte att jag kanske skulle anmäla mig till den för att verkligen få en anledning att träna seriöst, jag har ju svårt för det annars. Jag skulle ju ha den där Stefan Holm (eller vad han hette), som Gail skrev om som förebild, men han vallade visst inte så jag vet inget om honom. När jag sedan kollade "Anmälningar" upptäckte jag att Helen & Manne och flera av de andra duktiga storfräsarna var anmälda till den tävlingen. Nu satsar visserligen inte jag på 1:a pris eller något sådant utan hoppas bara på att kunna komma runt banan men jag skulle ju ändå önska att det var flera som jag (om det finns) att tävla med när jag startar. Men jag kanske kan åka någonstans där ingen känner mig när jag startar första gången. Är det då så Tassa börjar springa omkring och leka eller jag faller avsvimmad på banan så får jag väl ge upp och då är det ingen som vet om det.

Kommentarer
Postat av: Ewa J

Men Mona det är väl klart att du ska tävla med klubbkompisarna.När jag gjorde min första Ik-1 tävling fick jag bra stöd ifrån andra mer erfarna tävlingsrävar.Hade det inte varit för våran bra klubb hade jag aldrig tävlat mer.(du vet varför)Ut och få erfarenhet,det rådet har jag fått.
Ewa o Tea

2008-01-12 @ 22:53:13
Postat av: Helen

Självklart ska du passa på när det är hemmaplan och som Ewa sa det är skönt att ha klubbkompisarnas stöd i ryggen när man går ut. För det är skönt att ha någon att prata med och nån som tröstar om det går helt galet. Jag fick otroligt mycket peppning av Lennart K efter min och Mannes katastrof runda på Silverstaven, hade inte han plockat fram det positiva som fanns, så skulle nog jag ha slutat att tävla efter den tävlingen. Så skicka in din anmälan och träna på, för jag lovar att trots allt så är det roligt.

Ha det bra, vi ses och du ska få uppmuntrande ord av mig och Manne har lovat att viska några insiders tips till Tassa // Helen

2008-01-12 @ 23:33:56
Postat av: Mona

Ja, det tänkte jag inte på. Ni har nog alldeles rätt. Jag får kanske tänka om där. Extra bra om även Tassa får lite stöd. Manne brukar ju alltid vara charmerande mot henne.

2008-01-13 @ 08:31:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback