Påskhelgen tycker jag inte om

Konstigt, jag har alltid tyckt att helger är tråkiga. Det, som de flesta "normala" människor ser fram emot och tycker är både roligt och skönt. Man skulle kunna tro att det beror på att jag är pensionär men nej, jag har alltid tyckt likadant. Men jag måste ju genomleva helgerna och de tar ju slut..... I morgon skall jag börja IK-1kurs, det ser jag fram emot och sedan är det ju bara en dag kvar. Påsken har jag dessutom tyckt speciellt illa om i alla tider. Ändå fick jag mitt första barn Annandag påsk, det var ju roligt men jag hade värkar hela helgen före.

Annars går jag i väntans dagar så att säga, ja inte jag förstås utan mina tackor. De har fått stora juver de flesta men för övrigt visar de inga tecken på att lamningen är nära förestående. Ja de är ju tjocka förstås men det har de varit länge. Jag oroar mig mycket för lamningen. Jag brukar läsa på forumet på Alternativ.nu, jag lär mig mycket på det men jag blir även nervös. Det är många som skriver om fellägen, döda lamm och sjuka tackor och det är det som gör mig nervös.

Baggen står i sin box, där han hamnade för att han var dum mot tackorna. Han var galen första veckan och fortfarande blir han ganska upprörd när tackorna går ut. Nu har de ju varit inne rätt mycket sedan klippningen eftersom det har varit så blött mesta tiden. De senaste dagarna har vädret växlat men i dag var det väldigt kallt och dessutom blåsigt så de fick vara inne största delen av dagen och numera är Elvis relativt lugn när damerna är inne. Han äter och mår gott. Han har fått god aptit och äter även kraft foder, det ska egentligen inte baggar ha men Kalle H tyckte han skulle ha det eftersom han var ganska tunn. Nu har han lagt på sig riktigt bra så jag ska börja minska på kraftfodret så det inte blir något tokigt med honom.

Tassa kommer att bli lycklig när hon får träna vallning i morgon. Det har inte blivit mycket av den varan på sista tiden. Egentligen är det normalt för vintertiden, det är bara så synd tycker man när det är bart. Själv har jag arbetat hårt denna vecka, det var bäst att passa på eftersom jag nog inte vågar ge mig iväg i april för lamningen. Men jag körde en natt mitt i veckan och det blev så konstigt med sömnen så jag var trött i flera dagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback