Trist väder

Trist väder. Allt är trist nust nu. Vet inte vad det är med mig. Jag funderade idag när jag var ute med hundarna, jag var så himla trött, det gick så tungt och det värkte överallt i kroppen. Jag har nästan alltid värk men inte så illa som idag. När jag kom hem tänkte jag att "jag vilar en stund innan jag gör något annat". Jag satte mig och började frysa. Trodde det var kallt inne - men nej, det var 20 grader, alltså två grader varmare än jag brukar ha. När jag skulle äta lunch blev jag plötsligt illamående och kunde inte äta upp, något som aldrig händer mig i vanliga fall. Jag måste alltså vara sjuk. Hoppas det går över tills i morgon för då ska jag till Örebro och jobba. Jag blir alltid lite rädd att jag ska bli sjuk, alltså riktigt sjuk. Vad händer då med mina djur? Jag skulle inte kunna ha dem kvar.

Dessutom. Mina magra får har inte blivit ett dugg tjockare fast jag gött dem en hel månad. Jag vet fortfarande inte om det är några lamm på väg. Den ena tackan, som varit hos Britt kände jag på idag, hon börjar få juver så henne kan jag räkna med liksom troligen även den andra som varit där. De båda har ju lammat tidigare. De övriga får jag inte känna på så där finns det nog ingenting än i alla fall. Som tur är så är de magra fåren pigga och matfriska. Jag kanske får maska av dem, tänkte ju att jag skulle vänta med det. Jag har anledning att misstänka att de kan ha Stora Magmasken och den kapslar in sig i tackorna över vintern så den kan man bara maska av senare i vår..

Nästa vecka ska fåren klippas. Det ska bli skönt. De har så tjock päls nu. Värst är det med Elvis, han har ju lammullen kvar och oerhört mycket hö fastnar i ullen. Jag har i vant honom vid att jag plockar strån ur pälsen medan han äter kraftfoder. Han var ju så rädd förut, man kunde inte peta på honom, men nu förbinder han mitt plockande med god mat och njuter av det. Han har blivit jättetrevlig. Fast jag vet att han kan bli väldigt besvärlig just för att han är så tam nu så tycker jag ändå att han är trevlig.

Nu är det dags att åka till fåren snart. Eftersom det är så blött så fick de stanna inne idag. Framöver så måste jag försöka komma iväg och träna vallning. Det går ju inte bra på mina får. Jag tror Gail har rätt när hon säger att hemmafåren känner hunden för väl. Det är väl därför det går bra med hämt. Då kommer Tassa i full fart så då vågar de inte stå kvar. När hon däremot ska fösa dem då går de och betar.

Kommentarer
Postat av: Bea

Du verkar inte ha haft den bästa av dagar, hoppas det blir bättre och att fåren sväller upp en aning ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback