Inget kul med slakt

Märkligt så lättpåverkad man är. Så fort det börjar fungera någorlunda i vallningen så börjar jag hoppas igen. Inte att vinna men att kunna gå runt banan, kanske klara alla momenten och kanske t o m få skaplig poäng. Jag har ju faktiskt flyttat fram min målsättning, från början var det bara "VP före 70", som var mitt mål. Det var nog det att det var så himla roligt att vara ute på tävling. T o m den senaste tävlingen, där det gick så illa för oss, var rolig. Nu tycker jag ju också att det är så roligt när jag ser att Tassa tycker att vallningen är så rolig.

Nu börjar jag gruva mig för slakten. Det är inte bara att jag tycker det är sorgligt. Jag har ju så ont i ett knä och i nacken och ryggen. Jag får verkligen försöka passa mig så jag inte blir jättedålig. Men det kommer att kännas konstigt. Jag får ju färre djur. Baggarna börjar faktiskt bli jobbiga nu. De har flera gånger varit nära att knuffa omkull mig när jag kommer ut i hagen. Inte så att de varit elaka mot mig men de springer och bråkar med varandra och försöker komma åt om man har en hink med sig och de är så stora och starka nu, så det är knappt jag kan hålla emot. Men jag ser att det är skillnad på dem, det är pälsbaggarna som är värst. De är ju också störst. Nu syns det skillnad på dem, det gjorde det inte för bara några veckor sedan, då tyckte jag de var lika stora. Åsenbaggarna är lugnast och korsningarna mitt emellan.

Jag har en köpare på ena Åsenbaggen och två korsningstackor (om hon inte får sitt hus sålt). Hon ska bara ha fåren som gräsklippare så hon tycker inte det är så noga med rasen. Baggen är ju renrasig och har genbank, M3-status och härstamningsbevis, så honom kan hon sälja vidare när han gjort sitt. Två tackor, då blir det inte så jobbigt för honom heller.
Tackorna är jättetrevliga och fina så det kan nog bli bra. Jag säljer dem billigt och förlorar på det men skönt om de får leva.......

Jag sålde en korsningsbagge tidigare, ville helst sälja den renrasiga men de ville ha en svart bagge. När de kom för att hämta baggen så visade det sig att han höll på att bli grå men de köpte honom ändå. I förrgår ringde de och talade om att det gick så bra med baggen, han var så trevlig, kom alltid och ställde sig och ville bli kliad och han och tackan kom också bra överens. De hade bara en tacka ännu men skulle snart få två tackor till, få se hur det går med dem.

Kommentarer
Postat av: Heléne

Hej på dig!

Klart du ska ha förhoppningar och mål när ni nu fått saker och ting att fungera som tänkt.

Kul!

Hoppas du inte blir sämre i krämporna.

Ta hand om kroppen. Ha det bra och lycka till

med tävlandet. / Heléne


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback