Inflyttning i lägenheten

Idag har jag jobbat hårt, är helt slut. Men jag ska börja från början. Jag har alltså köpt en lägenhet i Lindesberg. Den är bara 31 m2 som tur är, behövs inte så mycket möbler. Mikael var här och hjälpte mig och vi köpte bord och stolar på Erikshjälpen i Örebro 360:-, en ny fotölj m fotpall på Jysk 1250:- och hämtade en säng, som jag fick gratis av ett par, som tänkte kasta den annars. Kvinnan i familjen är socialsekreterare så vi har känt varandra många år. Hon var soc.sekr. åt min son, som dog för 3,5 år sedan, han tyckte väldigt bra om henne. Det var trevligt när vi hämtade sängen så bjöd hon på kaffe och saffransbröd, det smakade jättebra. Vi fick en trevlig pratstund med henne och hennes yngsta son, som var en intelligen, humoristisk och trevlig ung man. Värre blev det när vi skulle hem. Vi hade alla grejerna på släpkärra och jag hade tagit med två presenningar, en stor som jag tänkt ha under och en lite mindre ovanpå. De räckte inte över riktigt så jag fick binda ihop de båda presenningarna och hade bara för dåliga snören. Det snöade hela tiden, tråkig blötsnö och presenningarna fladdrade och det snöade på möblerna. Vi stannade flera gånger på vägen mot Örebro och knöt ihop det hela men det blåste snart isär igen. Vi stannade och tankade vid Coop Forum och gick in dit och köpte en presenning till och lite tunna rep, som vi band fast den med, sedan satt det som det skulle och vi kunde köra hela vägen till Lindesberg. Vi bar in alla grejerna och ställde dem bara i lägenheten och åkte sedan vidare till Ramsberg.

Det var verkligen skönt att komma hem då - men - det var ganska kallt. Dagen innan hade en man från en VVS-firma varit här för att försöka förklara varför det blivit så kallt sedan de installerat en el panna. Jag satte in pelletseldning när jag flyttade hit och trodde det skulle bli billigare att låta en snickare tillverka ett pelletsförråd istället för att köpa ett färdigt. Det blev det inte, tvärtom, och dessutom rinner inte pelletsen ner som den skautan pannan stannar då och då, när pelletsen börjar ta slut så stannar den varje dag. Jag tänkte framåt, att jag får ha detta som fritidshus och då går det inte att pannan stannar så allt fryser sönder. Därför skulle jag ha en elpanna, som kunde gå igång när pelletspannan stannade. Av någon anledning så ändrades värmen efter installationen av elpannan. Jag ställde pelletspannan, som jag haft den när det varit som kallats 30 minusgrader och det blev aldrig mer än 16 - 17 grader. Mannen som kom hit drog bara upp pannan ordentligt och det blev olidligt varmt. Han kunde dock inte förklara varför det ändrats. Nåja jag måste ju ställa ner värmen igen och det hade alltså blivit för kallt.när vi kom hem, frusna och trötta.

Idag har jag gillrat upp julgardiner, ställt sängen på plats, plockat upp en del husgeråd och försökt få det att se bebott ut. I morgon ska jag åka till Erikshjälpen och leta efter en matta. Fotöljen, som jag köpte på Jysk har jag tagit upp ur kartongen och ska försöka plocka ihop i morgon. Det var för mörkt i dag, jag har inte lyckats få upp någon lampa i taket så jag ska försöka plocka ihop fotöljen i morgon. Det hör bredband och digital-TV till lägenheten och det ska jag också försöka förstå hur jag ska få till det. Det blir lite jobb i morgon också. Och säkert några dagar till. Men det ska bli skönt när det blir klart och jag kan stanna på halva vägen när jag kommer från jobbet, jag slutar oftast kl 22.00, då är det skönt att slippa de tre värsta milen. Och skönt att kunna vara i sta´n ibland. Synd bara att den ena katten inte går att få in i en kattbur så jag kan ta med dem också. De kan visserligen gå ut och in som de vill men de vill gärna ha sällskap, däremot kan jag ju ge dem mat så de klarar sig ett par dagar.

Friska hundar och ny bostad.

Det har blivit svårare att logga in och svårare att skriva. Sidan är så kort nu. Det är kanske bättre för ev läsare med korta inlägg. Jag skriver inte för publik, det måste väl vara tillåtet att skriva för sin egen skull också. Jag tycker det är svårt att manövrera sidan. Det är svårt att gå in och ändra och svårt att lägga till något inne i texten. Nu har jag ju haft den här bloggen så länge så jag vill inte starta en helt ny blogg någon annanstans. Får väl försöka vänja mig.
 
Tassa är helt återställd nu. Hon får springa lös och flyger över stock och sten som förr. Moses är lite piggare. Han trivs inte när det är varmt. Han flämtade så väldigt och orkade nästan inte gå en dag i somras. Jag åkte till vet i Löa och Lasselasse undersökte honom och konstaterade att hans hjärts slog så fint som på en tonåring. Jag var ju rädd att han skulle sjunka ihop när som helst. Moses har fyllt 13 år nu och kanske kan vara med länge till. Jag kom plötsligt på att även Tassa börjar bli gammal. Hon fyller 9 år i januari, det är ju också ganska gammalt. Vi åker fortfarande till Örebro Hundrehab varannan vecka, hundarna älskar att simma, de är jättelyckliga när de får komma dit. Jag får kanske åka mera sällan när det börjar bli isigt och halt men tills dess så fortsätter vi. Men det är dyrt.
 
Jag har ju försökt få Sara att gå med på att bo i en trea istället för tvåan. Då skulle jag få eget rum och kunna vara i Örebro några dagar ibland i vinter. Sara har hittat på alla möjliga svepskäl för att slippa och till sist ringde Mikael och föreslog att vi kunde försöka hitta något annat sätt så inte Sara behövde utsättas för hundarna. Då insåg jag att det var omöjligt att göra som jag tänkte. Just då hade jag fått en jättefin trea som jag verkligen ville ha. Nåja, jag får inse att jag ställt till det för mig genom att låta Sara bo i min lägenhet, jag får försöka hitta på något annat.
 
Nuhar jag sökt och fått lån beviljat för en liten lägenhet i Lindesberg. Jag har inte råd att köpa lägenhet i Örebro och hyresrätt är svårt att få. Jag får ju ingen i Öbo eftersom jag redan har en där. Jag har hittat en etta i Lindesberg, 35 m2. Jag hade en annan på gång men den blev för dyr. Den var några kvadratmeter större och mycket bättre planerad men det kan inte hjälpas. Det finns allt även i denna, spis, diskbänk, kyl o frys, toalett och dusch. Hyran är ganska låg 2050:-, TV och bredband ingår i hyran och det är på nedre botten. Den ligger inte mitt i stan utan jag kan rasta hundarna och kanske t o m ta med katterna dit, men det kanske blir för mycket i en etta. Jag är halvvägs till Örebro nu och jag kan sova över där både när jag är i Linde på kvällen och när jag jobbar, det är ju bättre att köra fyra mil än att köra sju. 1 dec flyttar jag in. 

Hösten 2012

Jag tycker allt känns bättre nu än sist jag skrev. Vet inte riktigt varför jag kände mig lite nere då. Det är faktiskt sällan jag gör. Vi befinner oss precis i årets dystraste månad, folk gnäller ohejdat. Jag tycker ju det är riktigt skönt. Det har lossnat för mig, jag har gjort det mesta, som jag hade hängde över mig sist.
 
För att börja med det som kändes värst. Jag har städat ladugården. Har bara några säckar med skräp, som ska till tippen. Det ska jag försöka klara av på tisdag, då kan jag köra till Storå, lite närmare än S Måle bortom Lindesberg. Storå har bara öppet tisdagar 16.00 - 19.00 så det gäller att passa tiden då. Jag har tagit bort den automatiska hyresavgiften till Jonas också. Jag har däremot inte fått tag på honom, svårt när man inte har telefonnummer. Jag har letat överallt men det finns inte. Det känns fortfarande lite sorgligt att komma till lagården, jag saknar fåren men inser att jag inte orkar. Det är tungt att känna att orken fattas.
 
Jag har städat lägenheten och tvättat fönstren, men de är redan smutsiga igen. Jag har bytt gardiner i köket och jag har även städat i källaren. Anticimex har varit här och fixat med mössen. Jag hoppas de är borta nu, jag har inte sett någon sedan han var här men man vet inte. Jag har satt för nät på de flesta ställen där de kunnat komma in och fixar ett hål vid kattluckan, som mössen tydligen använt. Tänk att de vågat gå in vid kattluckan. Jag har målat ytterdörren och bordet jag fick av fam. Ståhl. Vet inte riktigt hur jag ska göra med det i vinter, kanske lägga över en presenning. Och jag har klippt ner det mesta och kört bort. Bara det största vid dammen, det får stå kvar i vinter. Jag har t o m räfsat lite löv, bara så mycket som behövdes att täcka rabatterna. Jag brukar ju köra tt varv med gräsklipparen över löven men i år är det alldeles för blött så det går inte. Det får jag ta i vår.
 
Jag har varit till Fagersta och lämnat Mikael Thilles present. Det var en jobbig dag. Jag fick försöka klara mig några timmar på eftermiddagen utan att ha någonstans att ta vägen. Liisa hade missförstått vilken dag jag skulle komma så hon hade åkt hem, så jag åkte omkring lite utan att ha nånstans att ta vägen.
 
Jag har även jobbat en hel del. Jag trodde ett tag att jag inte skulle få jobba alls mera men det berodde bara på att det finns gott om folk på Rg nu sedan man stängt Villan. Jag förstår ju inte hur man kan spara på det, man har ju alla utgifter för personal, patienter, t o m hyra för villan. Det där är sådant som en dum kärring som jag inte begriper. Ja man kanske kan spara något på att man har ordinarie personal och kan slippa ta in vikarier.
 
Nu håller jag på med Britts Elitlamm. Där har jag en tacka som är avlivad i Stalljournalen men levande på alla ställen i Elitlamm. En tacka har Britt skrivit in i boken men hon finns inte registrerad.