Nytt år - nya möjligheter

Nu är alla helger över, skönt. Men det har inte gått någon nöd på mig, jag har jobbat Både julafton och nyårsafton och ett antal andra dagar också. Jag har fått mycket god julmat och annan mat så jag har inte blivit utan fast jag inte köpt någon julmat alls. Det är ju roligt att jobba i julhelgen. Det kan vara lite jobbigt FÖRE jul, då är alla nervösa och ledsna för att de är inlåsta och inte får komma hem och träffa sina nära och kära. Några är säkert ledsna för att de inte får komma på roliga fester (för då tror man ju att alla fester är roliga även om patienterna där på behandlingshemmet ofta inte har så roligt när de är på fest). Jag jobbade dagen före julafton, då var det rätt stökigt, då var jag helt slut när jag åkte hem. Men sedan helgdagarna och mellandagarna har det varit jättefint.

Jag har sovit flera gånger i lägenheten, det har varit riktigt skönt att bara behöva köra halva vägen. Men jag har inte hunnit få i ordning allt där ännu. Jag håller på och försöker få tag i en soffa men det är ingen brådska. Jag har också jobbat lite med att få igång bredband och TV men det har också tagit tid. Jag vet ju inte heller om TV:n fungerar så jag kanske inte kan se något även om jag får in kanalerna.

Just nu oroar jag mig mest för den där gången när jag körde för fort i Lindesberg. Jag hade bråttom en dag till ett sammanträde, skulle hämta ett paket först och tryckte lite på gasen för att hinna det. Det var helt tomt på gatan in mot Lindesberg. Jag fick se en släpkärra som stod efter vägen, undrade varför den stod där och kom på, för sent, att det nog var en kamera. Jag hann inte bromsa förrän jag fick en blixt mitt i ansiktet och konstaterade att jag nog körde i 60. Det var en portabel kamera, nästa dag var den borta därifrån men efter en månad kom papper från Rikspolisstyrelsen, 2000 i böter. Sedan har jag fått flera papper, det är risk för körkortet, jag körde för fort 2010 också, två gånger, ca 6 - 8 km för fort. Denna gång 8 km. Jag tog körkort när jag var 19, första överträdelsen gjorde jag när jag var 72 och nu har jag gjort två till. Det är en vid 30 km och två vid 50. Det är ju allvarligare än om man kör för fort på 90-väg. Blir jag av med körkortet blir jag sittande här och kommer ingenstans. Då är det färdigjobbat också och jag kan inte fortsätta med politiken.

Just nu så sköter jag Britts får och höns medan hon är borta någonstans. Det är bara idag och i morgon. Men nästa vecka ska hon åka onsdag och komma tillbaka på söndagen. Det går ju om jag har körkortet kvar men annars är det inte möjligt. Så kan det gå.