Livet är underbart

Jag har bestämt mig för att ringa "min" slaktare och höra om han har tid att ta hand om min bagge. Har dock inte kunnat komma till skott, baggen är så snäll och go, han tittar förtroendefullt på mig med sina vänliga ögon och då blöder mitt hjärta för honom. När han däremot stångar någon av tackorna känner jag mig mera säker på min sak. Det är väl bara det att han inte har stångat någon hårt (ännu) så då urskuldar jag honom. Jag kan ju inte använda honom igen, nästa år ska ungtackorna, som håller på och växer till sig nu, betäckas. De är systrar med honom så då måste jag ha en ny bagge. Han har ju ingen funktion nu och blir han dum när tackorna börjar bli högdräktiga så blir det bara besvärligt. Det är bara så skönt med en bagge som är snäll. Jag har ingen hand med baggar (precis som med karlar) så även om de är snälla så är det inte säkert att de är det mot mig. De har nog inte den rätta respekten för mig.

Mina hålfotsinlägg, som jag tjatat om och som är utprovade särskilt för mig, är verkligen en höjdare. Det var visserligen dyrt men värt varenda krona. Jag har haft så ont i fötterna (och i knän och höfter) i flera år. Det senaste året har det gjort jätteont för varje steg jag tagit, det har varit en plåga. Nu tänkte jag att jag skulle komma att få ännu mera ont innan jag vande mig vid inläggen. Men nej, jag går som på moln. Det är det underbaraste som hänt mig på bra länge. Jag har nästan inte alls ont när jag går. Det har lett till att jag har gått jättelånga promenader med hundarna så jag nästan fått träningsvärk i benen. Jag har ju oftast gått ganska korta promenader på sista tiden. Det känns fantastiskt, livet är härligt.

Just nu är allt bra, jag har inte ont i fötterna, hundarna har nästan slutat att fälla och klia sig, katterna verkar friska, fåren verkar också friska, de är runda och fina, jag vet inte om de är dräktiga men har de inte blivit det nu så lär de inte bli det även om baggen blir kvar. Jag väntar nu på skinn från Donnia, de ska komma i vecka sju. Det känns väldigt spännande, hoppas bara att de är okej annars blir det jobbigt. Jag fick åtminstone beröm för att jag saltat dem bra, så det kan inte ha blivit något fel p g a det. Det är bara att passa på och njuta av livet nu när det är bra. Rätt vad det är går bilen sönder - eller pannan - eller tvättmaskinen, det finns alltid något som kan krångla men det får jag ta då. Nu är allt toppen.

Kommentarer
Postat av: Ewa

Ska du köpa Gizmo? Helt nytt blod i honom, inte alls släkt med mina andra. Jag har använt honom och kan inte bestämma mig för om han ska vara kvar eller gå till slakt. Han är snäll. Jag tycker bara att det är opraktiskt att ha honom kvar.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback