Linn och djuren

Ja, nu har Tassa börjat sin semester, hon har ju ett pass kvar på nyårsdagen så hon kanske kan få valla någon gång innan dess. Dock inte idag. Tassa är fullt nöjd med att vara hemma och inne eftersom Linn är här. Hon leker med hundarna och både de och katten är mycket förtjusta i Linn. Egentligen är Moses Linns hund. Jag köpte honom åt Linn en gång i tiden men eftersom Linns mamma är allergisk så kunde hon inte ha honom hemma. Så har det varit med alla djur, som Linn haft. Hon har haft en kanin, som också bodde hos mig och hon har haft en häst, som visserligen inte bodde hos mig men som jag betalade för stallhyra, hö och allt som behövdes samt hjälpte Linn att sköta om. När jag sedan flyttade till Ramsberg var bara Moses kvar och han fick naturligtvis följa med mig och Linn träffar honom inte lika ofta men han tycker lika mycket om henne.

När jag sedan hämtade Tassa från uppfödaren i Vingåker så var Linn med och satt med Tassa i knä tills vi kom hem. Linn var den första som Tassa fick någon kontakt med sedan hon lämnat sitt "barndomshem" och de fann varandra direkt. Nemo, katten, har också gillat Linn från första stund. Han är lätt att få kontakt med. Här är en bild på Linn.

Linn

Moses har varit ute på byn idag och träffat sina fans. Vi promenerade till biblioteket och träffade Bitte Cederlund, som är etolog och hundinstruktör. Moses har gått på kurs för henne och de har alltid tyckt mycket om varandra. Bitte kallar Moses för "hunden Hund", hon tycker att han är som en hund skall vara och Moses dyrkar henne. Han glömmer henne inte.

På vägen hem gick vi förbi herrgårdsflyglarna och i den ena av dem har Moses ett par andra beundrare. "Den härliga Moses" brukar de säga och "Vi har saknat honom så". De tycker om Tassa också men det är nog mest för att hon är kompis med Moses. Det är ett par, som har sitt fritidshus i flygeln och brukar vara där på somrarna. De kommer ibland även resten av året och dagarna före jul är de där, åker till Stockholm och firar jul och kommer sedan tillbaka och firar nyår i Ramsberg. Moses blev överlycklig när han fick se att de var där och sprang direkt in på tomten och fram till dörren. De är också två av hans favoriter.

Linn finner sig väl tillrätta i Ramsberg. Hon behöver säkert komma hit till mormor ibland och varva ner. Livet är inte lika hektiskt i Ramsberg som i Örebro. Vi äter och vilar. Hon kan ju hålla kontakt med sina kompisar via datorn och mobilen. Det klickar och ploppar hela tiden, det kommer sms och mms och msn och jag vet inte vad, hela tiden. Det är ju roligt när det rör sig lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback