Fortsättning på nya året

Ganska skönt att helgerna (nästan) är över. Jag började nya året med att jobba två dagar, långa skift så jag känner mig lite trött idag. Båda dagarna kom jag hem 23.30 och då kan jag inte gå och lägga mig direkt, sedan väcker hundarna mig tidigt på morgonen. Idag har jag varit ute i det vackra vädret och gått i skogen med hundarna. Britt och hennes två bordercollie var också med och man kan se att hundarna, alla fyra, tycker det är kul att springa i skogen. Det är verkligen fart på dem.

Fåren har fått sin hage utökad och det tycker de om. Det är mycket träd där och mina skogsfår har ätit av barken på massor av träd, som kommer att bli bra ved så småningom. Jag vet inte om det är något de behöver i barken eller om de bara tycker det smakar gott. De andra fåren, gotlandsfåren, tog det lugnt, låg och idisslade i solen och såg ut att njuta av livet.

Tassa var ute och motade lite med mina får. Även om hon har semester så kan hon inte låta bli att valla lite på dem. Det är nog bra om hon inte glömmer dem helt. Jag vill gärna se dem på nära håll och de kommer inte till mig om jag går in i hagen utan hund så hon får "hålla" dem medan jag pratar lite med dem.

Även i lilla Ramsberg förekommer det fyrverkerier och smällare, jag tycker det har ökat under de tre år jag bott här. Nyårsafton gick ju bra fram till ungefär halv tolv. Då började det smälla lite runt omkring. Klockan tolv kom min granne ut med sina små barn och började bränna av raketer och smällare. Jag tror det blev någon slags ekoeffekt mellan husen eftersom det smällde så oerhört högt. Mina hundar är inte skotträdda. Vi promenerar regelbundet förbi skjutbanan och de reagerar inte alls. Fyrverkeriet är annorlunda, det verkar vara mera skrämmande. Tassa blev lite nervös, hon sprang fram till fönstret och skällde ett par gånger men det var inte så farligt. Däremot blev katten jätterädd. Han kom farande in under en fåtölj och sprang sedan vidare. Han gömde sig så jag kunde inte hitta honom. Klockan tre kom han fram och spann för fullt, då hade han tydligen lugnat ner sig. Jag blev lite småsur på min granne, han kunde ha gått upp ovanför sitt hus, där är det helt tomt, en liten glänta med lite träd omkring på höjden. Ingen hade berörts av hans smällande men.... Jag önskar att någon kunde få mig att förstå tjusningen med SMÄLLAR, fyrverkeri tycker jag är vackert men varför skall det smälla? Vi pratar ibland om hur hemskt det är för människor när det är krig och det skjuts omkring dem. Sedan skjuter vi själva för att ROA OSS??? Det där har jag aldrig förstått.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback