Vallträning hos Ewa och Tea

Vi har tränat vallning hos Ewa och Tea idag och det var jätteroligt. Heléne med Tyra och Lexa var med och Marie med Isa. Jag kom först och fick börja så smått medan vi väntade på de andra. Det är fantastiskt att träna tillsammans med andra, man kan hjälpa varandra och ge tips och råd. Heléne och Ewa är båda två jätteduktiga att peppa och ge positiv kritik men de kan även tala om när man gör fel och det är bra båda delarna, även om jag ibland misstänker att de överdriver när de berömmer och pratar om hur bra Tassa går. Hur som helst så är det roligt att höra sådant.

Ewas får är väldigt springiga och i dag var de värre än vanligt tyckte de andra, som visste hur de är i vanliga fall. Vi gissade att det kunde bero på att det blåste ordentligt. Det var ju ännu roligare då när man lyckades få dem att gå lugnt dit man ville, det lyckades flera gånger.

Tea är ju mycket duktig
. Hon är seriös och arbetsam och man kan se att hon gör sitt allra bästa, försöker inte slarva. Hon är lugn och målmedveten och även utanför vallningen är hon en underbar hund, då är hon glad och pigg och väldigt vänlig och fin och mjuk. Jag vet att Ewa trivs bra med henne och det kan jag förstå.

Helénes hundar blev jag imponerad av. Tyra har jag ju sett eftersom vi träffades på en kurs förra året. Jag har för mig att Tyra var lite självsvåldig då, jag var så upptagen av Tassa, som var jättejobbig då, det var nog första kursen vi var på, så jag hade inte riktigt tid att intressera mig för andra. I dag var Tyra väldigt fin, Hon flankerade fint, höll bra avstånd till fåren, såg ut att veta precis var hon skulle vara och gick lugnt och värdigt. Den som förvånade och imponerade allra mest var Lexa. Jag har ju läst om hur jobbig hon är men aldrig sett henne och väntade mig en vilde. Men inte, hon var mycket duktig, hon har verkligen goda vallegenskaper med en väldigt fin känsla för djuren, balans, avstånd, allt var perfekt. Även hon gick lugnt och fint, jag vet ju att Heléne lägger ner mycket tid och krafter på sina hundar och hon har verkligen fått ett gott resultat. Jag är säker på att hon kommer att få mycket glädje av dem.

Maria är också jätteduktig med Isa. Hon har långt till platser att träna på och jag tror inte hon har några egna får. Men hon är väldigt duktig att träna hunden, hon är så lugn, håller inte på och skriker och gapar och vimsar som jag har gjort utan uppträder lugnt och säkert och det gör att Isa också tar det lugnt. De kommer säkert att bli ett bra ekipage, Isa är ju väldigt ung (och Maria också).

Det var en jättebra dag, som jag tror att vi, förutom att vi hade roligt, även lärde oss mycket. Ewa är duktig i vallning och mycket pedagogisk, hon kan ge en väldigt bra ledning. Det kan Heléne också, hon är också så strukturerad och noggrann och har bra fantasi så hon kan fundera ut bra övningar. Jag kommer helt säkert att åka dit flera gånger och träna och hoppas även att de vill komma till Ramsberg när jag får samla ihop mina får och (förhoppningsvis) har mera plats att träna på.

Jag hade kamera med mig och tog också några kort.
Tyvärr så höll mina barnbarn på med min Webbkamera när de var här i midsomras. Det är samma märke som digitalkameran och de har vissa filer gemensamt. Flickorna lyckades ändra inställningarna så nu kan jag inte överföra bilder från kameran till datorn så jag kan inte visa några bilder. Jag får försöka leta reda på materialet som var med till kameran och se om jag kan installera om det hela. I så fall kanske bilderna kommer senare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback