Nytändning

Jag blev i alla fall tvungen att åka till Örebro igår. De ringde kl 11.00 och undrade om jag kunde komma och börja jobba kl 12.00 och jobba till kl 22.00. Optimister, när jag är helt oförberedd och har sju mil att köra. Jag var tvunden att åka in i stan för att lämna ett par skor till skomakaren men klockan var nog inte mer än 12.30 när jag kom till jobbet. Jag hade varit tidigare om det inte varit vägarbeten, som det alltid är på sommaren. Jag hade hundarna med mig, det var för kort tid för att jag skulle hinna ordna hundvakt, de tycker det är jättekul att vara med men blir väldigt trötta.

Idag har vi varit hos Peter och tränat. Det var roligt, det är ett tag sedan vi var där. Det var att börja om från början, flankeringar och därefter fösning med hunden i långlina. Det är utan tvekan bra att göra så. Förhoppningsvis går det lite fortare än när vi började helt från början. Det är naturligtvis lättare att rätta till felaktigheter som blivit. Kanske vi kan komma tillrätta med Tassas försök att gå runt djuren på det sättet. Peter tycker att vi skall träna med stor flock så hon får vänja sig vid att ta med alla djur när hon föser en stor flock. Han menar att hon visst har tryck men att hon är lat. Det ligger nog något i det, kommer inte fåren så struntar hon i dem. Jag skall försöka åka dit och samla ihop Peters får ibland så hon får träna på stor flock. Det har jag ju inga möjligheter att träna hemma med mina fem får. Peter vill också att vi skall träna på att hon är på ena sidan och att hon har balans och att hon håller ut ordentligt. Hon är i vanliga fall väldigt säker på det där med balans och hon brukar alltid hålla ut nästan för mycket. Balansen tyckte jag nog fungerade men hon ser lite ointresserad ut när hon flankerar, jag måste peppa henne så hon tycker det är roligt, det är jag ju dålig på. Att hon inte höll ut idag kan bero på att det var så stor flock, det är hon inte van vid men måste ju kunna fungera med det också så det är bra att träna. Hon har också behov av utmaningar, när vi var i Dömsta fick vi göra lite svårare saker och då blev hon väldigt på alerten. Det där med flankeringar har jag nog tjatat sönder för henne.

Vidare skall jag fösa med långlina på Tassa, så jag kan korrigera henne utan att tjata. Det tror jag kan vara jättebra. Lägga henne när hon försöker flanka ut. Inte svänga med när fåren svänger utan genskjuta dem. Jag fick i uppdrag att skriva upp vad jag skulle göra. Nu har jag gjort det. Här. Hon har ju en gång kunnat fråndriv och det tränade vi in just så där och det hade jag glömt. Felet var att jag efter det började träna flankeringar och när jag sedan skulle träna fråndriv igen så blev det flankeringar istället då också. Och så måste jag prata med henne och peppa henne, det har alla instruktörer sagt till mig. Ack ja, hur ska jag komma ihåg allt i min stackars överhettade hjärna.

Gail kommer att vara upptagen ett tag nu. Sedan vill jag gärna fortsätta träna på hennes stora härliga fält igen. Få se om det är någon skillnad på Tassa då efter att vi har finslipat lite. I början av juli har ju Working Kelpieklubben en hel vecka med instruktör vissa dagar och egen träning resten. Det borde ju kunna ge en del. Jag kan inte vara med hela veckan men några dagar skall det bli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback