Träningskväll

Träningskvällen i går  lämnade en del övrigt att önska, det var en hel del motigheter. Det blev s a s inte mycket tränat. Men det vi tränade, Tassa och jag, var Malteserkors. Jag har ju anmält oss till några tävlingar och det är ju typiskt: nu har Tassa lärt sig hämt, fösning och fålla och lagom tills vi ska börja tävla så lägger man till delning och malteserkors. Det har vi inte lärt oss. Det jag kan säga om gårdagens träning är att det gick allt bättre under kvällens lopp. Till att börja med sprang Tassa i vida cirklar, vi har ju jobbat mycket med att hon ska hålla ut och det gjorde hon. Dessutom sprang hon för livet, det blev hon ju tvungen till eftersom hon var så långt borta. Vartefter som tiden gick så kom hon allt närmare och förstod också att det gällde att gå sakta, smyga fram. Jag minns inte om vi någon gång fick igenom alla fem men i varje fall fyra. Man får vara glad för det lilla.

För övrigt tyckte jag nog att Tassa gjorde så gott hon kunde. Jag blir ju arg och ryter åt henne ibland och då fungerar hon inte alls. Jag jobbar på att lära mig behärska mig. Det går i regel bra om det inte händer något särskilt. Igår, just när Tassa skulle hämta, hade ett får stuckit från den andra gruppen, och det blev bråttom att hämta fåret. I det läget stannade Tassa upp när jag skrek för att skynda på henne. Det blev helt motsatt reaktion. Det brukar det bli men jag har svårt att styra mig när det händer något som berör någon annan.

Nåja vi har tränat en del denna vecka. Jag har glömt fråga om malteserkorset, skriver man ut i Kalendern om det är malteserkors eller kan det komma som en överraskning när man kommer till tävling. I så fall är det nog inte stor idé att vi försöker eftersom vi inte klarar vare sig delning eller malteserkors. I annat fall är det viktigaste att jag kan hålla mina nerver i styr, det är nog inte så mycket lättare.

Kommentarer
Postat av: Heléne

Kul att du var nöjd.

Själv vet jag inte vad jag ska säga.

Det är klart att det är bra att få

sina brister uppdagade.

Då vet man ju vad man behöver träna på.

Men sååå många på såååå kort stund

var väl ändå att ta i.

Vi ses och

Lycka till på kommande tävlingar!!

Postat av: Ewa

De brukar sätta ut i kalendern eller tävlingsdokumentet att det är malteserkors. Det ligger ju sist så det värsta som kan hända är att ni nollar momentet och får räkna poängen dit. Det gäller även delningen (det är anledningen till att den lades in sist).

2008-08-08 @ 14:21:34
URL: http://web.telia.com/~u74701590/
Postat av: gail

korset ska vi träna när jag kommer hem mona. fick massor med bra tips av calvin jones. det är inte så svårt med korset, bara man tänker på vilket håll fåren och hunden ska gå

2008-08-08 @ 21:14:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback