Livet som fårägare (eller fårmamma).

Jag hade just skrivit ett långt inlägg och plötsligt är det borta. Bra, då blir det kortare. Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag skrivit i tidigare inlägg men jag kan ta det en gång till.

Min dator har lagt av helt p g a virus. Ingenting fungerar längre. Tänkte jag skulle installera om Windows men inte ens det fungerade. Jag har en gammal (!) bärbar dator, som jag trodde bara kunde köras med vanligt telefonmodem men så kom jag på att jag har ett pcmci-card för nätverk och det fungerade faktiskt. Det blir dyrt med telefonmodem och lååååååångsamt. Någon enstaka gång blir livet lite lätt. Jag önskar att jag kunde öppna datorn och dammsuga ur viruset eller spruta med insektsmedel så att de dog.

Fyra av mina tackor har lammat nu och jag har fått sex lamm. Fem kvar att lamma. Tyvärr förlorade jag en tacka (naturligtvis en av de genbanksanslutna) det är dock värst för lammet som nu är moderlöst. Han föddes i fredagsnatt, när jag kommit hem från jobbet på natten upptäckte jag att det var på gång. Tackan dog sedan tisdag kväll. Veten hade varit där och behandlat henne för kalkbrist (som jag inte är säker på att det var). Hon fick ett dött lamm på eftermiddagen och kunde sedan inte resa sig. Jag gav henne energibalans, kaffe, öl, honung, jäst och t o m en tuggboll från en ko, alltsammans blandat med ljummet vatten (ett i taget förstås) men inget hjälpte.

Nu har jag ett flasklamm, som jag har åkt till och matat var fjärde timme dygnet runt. Första dagen skrek han hysteriskt men nu har han börjat acceptera så nu skriker han bara när han ser mig. Han bor tillsammans med två tackor och deras tre lamm (i en box i boxen) . Han hoppar omkring med "kusinerna", tackorna är lugna och fina och stångar honom inte alltför hårt. Han får ligga tillsammans med dem, inte alldeles intill men nära. Jag sitter med honom en stund efter maten. Då kommer han upp i ansiktet, han vill väl att jag ska slicka honom men det gör jag inte, där går gränsen.

Det känns som jag har risk att få mera problem. Jag ska jobba två dagar i påsk. Det är elvatimmarsskift + två timmars restid så jag är ju borta en stund. Det skulle inte förvåna mig om de övriga tackorna lammar just då. Jag kan nog få hjälp att titta till dem men om det blir komplikationer..... Britt har varit jättesnäll och ställt upp när tackan var sjuk. Jag har ju aldrig injicerat så det har hon lärt mig nu.


Kommentarer
Postat av: Heléne

Dator krångel är aldrig kul. Själv blir jag galen när saker och ting inte fungerar som de ska.

Jasså, du vill inte slicka lammet. Annars skulle det sett rätt komiskt ut. En fuktig trasa kan vara en god ersättare. Kommer du till Glanshammar och tränar i morgon? I så fall ses vi! / Heléne

Postat av: Malin Matson

kika in på min blogg och läs om vårt lilla flasklamm jag behöver alla råd jag kan få!!!

// Malin =)

2009-04-27 @ 16:07:07
URL: http://www.equicare.se/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback