Baggarna får flytta ut.

I morgon måste jag försöka hinna göra klart i baggarnas hus. De har blivit så sams så jag tror att det ska gå bra att släppa ut dem. De måste ju tycka att det är trevligare i vindskyddet där de kan gå ut och röra lite på sig. Jag har börjat snickra på en höhäck åt dem. Jag tycker också att jag har varit smart. Jag har sågat ut en lucka i väggen på vindskyddet. Jag bestämde att det skulle stå alldeles intill staketet just för att få den där luckan (ja det var egentligen Jonas som sågade men på min begäran). Det innebär att jag kan stå utanför, öppna luckan och lägga in hö och slippa gå in till dem. Jag måste hitta på ett lika smart sätt att ge dem vatten också så jag även slipper gå in med det. Vore det sommar skulle jag bara ha ställt hinken utanför vindskyddet, intill staketet, men nu behöver det nog stå inne. Det fryser säkert lika fort inne men det snöar åtminstone inte i det om det står inne i vindskyddet. Jag gruvar mig lite för det där med vatten, det är ganska jobbigt på vintern när det fryser till is så fort man hällt upp det. Inne i lagården brukar jag "bädda in" vattenhinken med ull, då klarar det sig lite längre, men det är nog ingen idé utomhus.

Hinner jag bli klar i morgon så släpper jag ut baggarna då. På fredag kommer Andrea hit från Tiveden och hjälper mig att klippa några får, som inte kom med på klippningen i höstas. Varken Andrea eller jag kan klippa får så det blir nog roligt. Det kan ju bli kallt nu så vi får försöka spara ett par centimeter ull så fåren inte fryser. De kommer nog inte att bli så vackra förstås. Jag brukar annars tycka att fåren är så fina när de är "avskalade" ordentligt. Det är så skönt när det inte fastnar hö och halm och skräp i pälsen. De fyra lammen, som var i Örebro blev ju inte klippta. Lamm har så otroligt mjuk och fin ull så den fastnar det extra mycket i. De ser hemska ut, fulla med hö i ullen. Frågan är om vi vågar klippa dem, de är ganska små fortfarande och det gör att de fryser lättare. De är ju av Åsensläkt så de blir inte så stora.

På lördag ska jag jobba och söndag ska jag åka till Kumla och uppvakta Alexandra, som fyller tretton och blir tonåring. Mitt äldsta barnbarn Linn, kommer också dit, så då får jag även träffa henne.

Lisa och jag pratade om att ev ta en vända till Stortorget i Örebro igen, det var ju väldigt roligt, men när vi pratades vid i går så visade det sig att vi båda kände att vi inte orkade. Vi jobbar ju mycket ändå båda två. Jag känner mig fortfarande väldigt trött ändå, inte som i somras men ändå onormalt trött. Min moster, som förlorade sin man förrförra hösten, berättade att hon var så där otroligt trött ungefär ett år efter hans död, innan hon började känna sig lite piggare. Det är vanligt med sådan där trötthet när man befinner sig i sorgeprocessen. Att livet inte känns så roligt längre gör förstås också sitt till när det gäller orken. Så nu får det vara med försäljningen denna helg och sedan bestämmer vi att vi gör något sådant vid tillfälle när vi känner oss piggare.

För övrigt är jag glad att jag inte stressar inför julen med städning, bakning, julklappsinköp, matlagning och sådant. Det skulle jag inte klara. Lite sådant gör jag ju men minimalt. Jag fick tillbaka lite på skatten så jag åtminstone kan ge lite pengar till barn och barnbarn. I julklapp åt mig själv har jag köpt en ny skruvdragare. Jag köpte min förra på Coop Forum (det hette nog inte så då, det är rätt många år sedan), på den var batteriet slut. Jag frågade efter extra batteri men fick till svar att de inte hade sådana hemma utan i så fall måste skicka efter, då skulle det bli nästan lika dyrt som en ny skruvdragare. Så det blev att köpa en ny. I julklapp till mig själv.


Kommentarer
Postat av: gail

vilken bra julklapp! jag skulle vilja ha en sticksåg

2009-12-10 @ 13:44:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback