Advent

Idag har jag och en väninna, Lisa, stått på Stortorget i Örebro och sålt. Det var en ansträngande dag. Upp tidigt, rasta hundarna, frukost, fåren (hö och vatten) Köra till Örebro 7 mil till 8.30. Hittade en torgmästare så småningom, fick en plats, Lisa kom också så småningom, resa tältet, plocka upp grejerna och sedan stå där till klockan tre. Men det var jätteroligt. Det är himla kul att prata med så mycket människor. Många bekanta kom och pratade och handlade lite. Lisa konstaterade "Vad roligt att vara i Örebro". Jag kände likadant. Det var en rolig upplevelse, vi gör nog om det. Det är bara så jobbigt med förberedelserna.
Man kan se oss på bild på sonens, Mikaels, blogg
http://mikxmaks.wordpress.com/

Det är ju Första Advent i morgon. Jag har inte hunnit få upp några ljusstakar eller annat pynt men det hinner jag nog. Jag har t o m en stjärna som jag ska sätta upp i lagården. Den tänkte jag sätta upp i går men det visade sig när jag kom dit att glödlampan var trasig. Inte har jag hunnit köpa dammsugare heller så jag kan städa ordentligt. Det får bli den lilla gamla, som suger så dåligt.

Nu tror jag att mina baggar är klara med sitt jobb, de är så sura på tackorna och det brukar de bli när tackorna inte vill längre. Möjligen kan gotlandsbaggen gå med tackorna ett tag till, han fick ju ytterligare två tackor den 17/11, men dem välsignade han ju samma dag de kom, det tog bara tio minuter för dem att hälsa och presentera sig så var det bara att sätta igång. Jag trodde nästan att några av åsentackorna löpt om men de var nog bara uttråkade och passade på att liva upp stämningen med lite bråk. Det har jag inte sett mera av. Jag vågar inte släppa ut dem sedan gotlandsbaggen försökte ta sig till åsenfåren. Jag antar att det hade blivit bråk mellan baggarna om han hunnit fram.  

Jag ska åka och hämta Gails klippstol hos Yngve och Margareta, då kan jag få valla lite samtidigt. Det måste jag försöka göra så fort som möjligt så jag får klippa de som är oklippta. De fyra lammen, som varit i Örebro har så enormt tjock päls och så enormt mjuk så varenda höstrå, som ramlar på dem, fastnar i ullen. Tyvärr går det nog inte att använda deras ull när den blir klippt. Deras två mammor har väldigt fin ull. De ser ut precis som gotlandsfår men har väldigt mjuk och väldigt glansig ull. Synd att de inte kom med vid klippningen i september, de har också mycket skräp i ullen.

Nu är det bara drygt tre veckor kvar tills det vänder och börjar bli ljusare igen. Det går lättare att stå ut med mörkret nu, det är så vackert i Ramsberg i advent. Då sätter man på fasadbelysningen på byns vackra kyrka, det finns julgranar lite varstans och många har riktigt fina skapelser med ljusslingor. Kunde det sluta regna också så skulle det vara riktigt trevligt.

Kommentarer
Postat av: gail

hoppas att tomten kommer med en ny dammsugare

2009-12-03 @ 13:27:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback