Älgar på vägen

Jag har ju tidigare tjatat om mina resor till och från jobbet. Jag har jobbat fredag, lördag, söndag även denna helg. En natt sov jag över, det var skönt att slippa köra. I går kväll när jag körde hem kl 23.00 så var jag ännu räddare än vanligt att det skulle komma ut en älg på vägen, efter den svåra älgolyckan i helgen då en kvinna dog och flera personer skadades. Det är märkligt, jag försöker tänka att det nog inte är fler älgar än vanligt men det hjälper inte. I dag stod det dock i tidningen att älgolyckorna ökar i länet och dessutom är vildsvinen "på väg" och kommer att ställa till med ännu flera olyckor. Jag märker ju att min rädsla inte är baserad på fakta, när jag passerar stället där jag körde på älgen så börjar jag svettas, även om jag inte ens märker att jag är just där.

Hur som helst så leder min rädsla till flera problem. Jag kör inte fortare än 80 just och det innebär att långtradarna blir galna. De kör alltid i 100 och lägger sig precis bakom för att man ska tvingas köra fortare. Skulle det då dyka upp en älg på vägen så har man ingen chans. Hinner man bromsa för älgen så blir man påkörd av långtradaren. I går kväll var det en långtradare, som "jagade" mig säkert en halvmil. Jag kände mig tvingad att köra i 100 och han låg precis bakom, jag väntade bara på att han skulle köra på mig. I dagens tidning ger man rådet att "anpassa hastigheten och hålla god uppsikt" för att ha en möjlighet att slippa krocka med djur. Risken är störst under skymning, mörker och även gryning. Det är precis det jag tänker på och då hotas man av långtradare istället. Jag måste nog sluta jobba och då måste jag också sluta med fåren. Vad ska jag göra se´n? Spela boule? Just nu har jag för mycket att göra men då blir det ingenting. Livet är inte lätt.

Nu måste jag försöka få ordning på mina "baggproblem". Och mina "klippproblem". Jag måste få hem gotlandsbaggen och ta in åsenbaggen inna tackorna hinner bli dräktiga. Baggarna måste lära känna varandra, jag hoppas verkligen att de kan hålla sams. De ska få gå i en hage tillsammans, tills det är dags för betäckning.
Jag ringde "min fårklippare" idag. Jag tror att han glömt bort mig i år. Han hade ingen tid i september och förra året hade han BARA tid i september. Det var ganska bra att få fåren klippta då upptäckte jag, det är ju skönt om de kan vara ute ända fram till klippningen och ullen hinner växa ut innan det blir kallt. Visserligen frös ungtackorna ändå när de blivit klippta. Jag har bara en tacka som fötts i år och henne tänkte jag låta bli att klippa. Nu har jag fyra gotlandstackor, som jag tänkte skulle få gå ute (i ligghall) med sin bagge så dem kanske jag inte heller ska klippa. Jag vet ju att ullen växer snabbare när det är kallt men det är svårt att veta vad som är bäst.

Kommentarer
Postat av: gail

ett tips när du kör mona, sätt foten på bromspedalen så att bromsljuset lyser bak på din bil, gör det i omgånger tills lastbilschaffisen fattar att du menar allvar. jag gör det ofta när jag kör i stockholm. det är nästan lika farligt att köra där som att möta en älg på landsbyggden

2009-09-08 @ 12:49:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback